tirsdag 18. januar 2011

Utstyr og utfordringer til skolejenta

Ungen trengte litt utstyr til skolehverdagen så da var det bare å grave opp symaskin og strikkepinner og plukke frem restegarn og restestoffer.

Først og fremst trengte hun et penalhus med plass til en blyant og kanskje et viskelær. Det penalhuset hun hadde inneholdt for mye og ble for kaotisk, så hun trenge noe som var lettere å administrere og som tok mindre plass i sekken.


Siden jentungen har et glutenfritt kosthold inneholder måltidene på skolen mange matbokser og det er ikke alltid lett å huske på hvilken boks som inneholder musli til yoghurten og hvilket som har pålegg til lunsj-skivene. Små bokser har også en tendens til å forsvinne i den store sekken. Derfor har hun nå fått to tøyposer der jeg samler maten til hvert av måltidene. Posene har vert i bruk noen dager og ser ut til å fungere supert og gjøre dagen litt enklere for jentungen.
Posene er langt fra det peneste jeg har sydd, materialutvalget var begrenset og sylysten en mangelvare, men de fungerer.
Nå snudde det ene bildet seg, men jeg har altså merket posene med angitt måltid. Lysegrøn til fruktmåltidet og blå pose til lunsj.


Jeg jobber litt med dette med mat til jentungen på skolen. Glutenfri mat inneholder ofte veldig kjappe og næringstomme karbohydrater og dette merker hun på skolen i form av at hun fort blir sulten og mister konsentrasjonen. Så nå leter jeg etter kilder og gode ideer til å få på plass mer proteiner og litt fettsyrer i skolematen. Vaner er vanskelig å endre og nye ideer er vanskelig å finne.

3 kommentarer:

 1. Smart penal -har ei frøken her som kunne trenge det samme ettersom hun bruker lengre tid på å rote gjennom penalet enn på å gjøre lekser.

  Når det gjelder kostholdet -kanskje du kan finne tips inne på lavkarbosider (lavkarbo.no)? Der er jo mel og sukker ikke aktuelt, og det ligger mange tips til mat med større grad av fett og proteiner. Trenger jo ikke legge om hele kostholdet, men finne noen oppskrifter som kan være et alternativ til dagens utvalg :)

  SvarSlett
 2. Flott pennal!

  Jeg har spist MYE eggerøre til lunch på skolen, ettersom jeg mer minimalt glad i brødmat. Det er helt supert å steke opp kvelden før og gjerne i stor porsjon som holder noen dager. Egg kan varieres med alle typer grønnsaker, ost, kjøtt, fisk - ja, med det aller meste. Venninna mi baker forresten et veldig bra glutenfritt brød - med masse korn i som metter lenge. Det er kanskje også noe å tenke på?

  SvarSlett
 3. Takk for svarene, penalhuset klarte hun å rote bort her hjemme allerede første dagen. Håper jeg finner det igjen snart.
  Jeg skal sjekke ut lavkarbo-sidene. Glutenfritt brød har jeg bakt i alle slags næringsrike varianter i over to år, alle har jeg kastet tilslutt fordi jentungen ikke spiser de. Til og med pizzasnurrene gikk i søppelet. Eggerøre står igjen å teste, veldig godt forslag. Tusen takk.

  SvarSlett